وقتی چیزی را سفارش میدهید و با بسته بندی آسیب دیده یا کالای شکسته مواجه می شوید چه احساسی دارید؟
بین 7 تا 11درصد سفارش های آنلاین آسیب دیده به دست مشتری می رسد. برای دسته های کالایی خاص این عدد به میانگین 21 هم می رسد.
بگذارید کمی بیشتر این واقعیت را بررسی کنیم. روزانه حدود 500 هزار نفر در دنیا از دیدن سفارش شکسته یا آسیب دیده شان شوکه و ناراحت می شوند.
موضوع به همین جا ختم نمی شود. عمده این کالاها مرجوع می شوند. این یعنی هزینه مرجوعی، هزینه پردازش مجدد، هزینه پشتیبانی مشتریان، هزینه کالای جایگزین و احتمالا هزینه جلب رضایت مشتری! و حتی فراتر از این!
یک محصول شکسته، مثلا یک ژل شستشوی صورت، بقیه کالاهای داخل بسته و حتی سایر بسته های پستی را هم ممکن است خراب کند.
شرکت های لجستیک و حمل، گاهی تمام خسارت را جبران کرده و رضایت مشتری را هم جلب می کنند، گاهی هم مشتری ناراحت و پیگیر جبران خسارت را با هزینه های حقوقی و مادی و غیرمادی به حال خود رها میکنند. اینکه کجای این طیف بایستید انتخاب شماست، ولی روی انتخاب بعدی عده زیادی موثر است.
دلایل زیادی وجود دارد که چرا ممکن است کالا آسیب ببنید. از سهل انگاری در انبار تا حمل و نقل نامناسب. اما واقعیت این است که تقریبا هیچ کوریری در دنیا در مورد حمل کالا احتیاط نمی کند و برچسب "شکستنی" و دستورالعمل های نحوه حمل کالا تقریبا هیچ معنایی برای ایشان ندارد. پس بیایید روی بسته بندی و انبار تمرکز کنیم.
مهمترین راه برای کاهش آسیب به کالاهای در حال حمل و نقل، اطمینان از کافی و مناسب بودن بسته بندی و مطابقت با شرایط حمل و نگهداری کالای در حال تحویل است. بسته بندی اولین خط دفاعی در توانمندسازی اقلام برای مقاومت در برابر آسیب های تحویل خواهد بود. به عنوان مثال، اقلام شکننده باید به صورتی برچسب زده شوند و با مواد بالشتک بسته بندی شوند تا احتمال آسیب ناشی از ضربه کاهش یابد. وسایل برقی باید به گونه ای بسته بندی شوند که احتمال آسیب آب و غیره را کاهش دهد.
حالا تصور کنید تعدادی پرسنل برای بسته بندی کالا دارید، شرکت حملی کالای شما را تا محل پذیرش کوریر جابجا میکند و چندین شرکت کوریری مثل پست و تیپاکس و الوپیک و .... مرسوله ها را تا مقصد نهایی حمل می کنند. در ایم میان تعداد زیادی هم بارانداز و راننده و شرکت واسط و ... هستند. می توانید همه اینها را کنترل کنید؟
پس در قبال سفارش آسیب دیده چه کسی مسئول است؟
برای اینکه هزینه سربار مادی و زمانی رسیدگی به همه این مسائل را از دوش فروشنده و صاحب کالا کم کنیم ایفا جبران خسارت در هر مرحله را بعهده می گیرد. به این ترتیب اگر سفارشی از سمت مشتری شما ثبت شده و آسیب دیده است، کافی است مورد آسیب دیده را در سامانه تیکتینگ ایفا ثبت کنید و ظرف چند روز کاری به آن رسیدگی شده و مبلغ خسارت به موجودی حساب شما اضافه می شود.
#ایفا
#مرسوله
#بسته_بندی
#انبارداری
#جبران_خسارت